vrijdag 18 juni 2010

Dag 12: Zion - Bryce

72F

Vanochtend al weer vroeg op. Er zijn wergwerkzaamheden op de route naar Bryce en de weg is slechts tot 9.00 uur open, daarna moet je een alternatieve route rijden. Dus staan wij op tijd bij de afsluiting. We moeten een aantal keer stoppen voor een stoplicht en achter een pilot car aanrijden, maar gelukkig valt de vertraging nog wel mee. We hebben wel met pijn in ons hart afscheid genomen van de Desert Pearl Inn. Heerlijk zo’n luxe grote kamer.

We komen al rond half 11 aan in Bryce en beginnen met een wandeling. We lopen de combinatie Navajo Loop en Queens Graden. Toen we 6 jaar geleden in Bryce waren onweerde het. Het wordt dan afgeraden om de canyon in te gaan (dus dat hebben we ook niet gedaan), dus we zijn erg blij dat het nu prachtig weer is. Het waait vandaag wel heel erg hard. De wandeling was erg mooi. Vanaf de uitzichtpunten in Bryce heb je vooral zicht bovenop de canyon. Alhoewel die erg indrukwekkend is, is het ook prachtig om tussen de rotsen/hoodoos te lopen. Helaas is een deel van de Navajo trail al sinds april dit jaar afgesloten door gevallen rotsen. Wij kregen trouwens ook nog bijna een vallende grote kei op ons hoofd. Het schol maar een kleine 2 meter. Waarschijnlijk was deze door de wind van een hoger gelegen rots gewaaid. Erg gevaarlijk, maar gelukkig is alles goed gegaan. Na de wandeling gaan we eerst naar de camping. We bekijken onze cabin. Hij ziet er schoon uit, maar wat een verschil met de afgelopen 2 nachten. Er staat een stapelbed in (2 2 persoons boven elkaar) en een tafel met bankje. That’s it! Heel erg basic dus. We besluiten om vanmiddag lekker te relaxen bij het zwembad en dan pas vanavond weer terug te gaan naar Bryce, zodat we van de zonsondergang kunnen genieten.
Na het eten gaan we terug naar Bryce en rijden we tot het eind van het park en pakken dan een aantal uitzichtpunten mee. De zonsondergang bekijken we vanaf Bryce Point. Het is prachtig om de zon langzaam onder te zien gaan. De kleuren veranderen constant. Je voelt je erg nietig bij zo’n mooi uitzicht.

1 opmerking:

  1. "Het schol maar een kleine 2 meter."

    Volgens Wikipedia heb je nu bijna een deel van de lithosfeer, een drijvende ijsschots of een vis op je hoofd gekregen.....

    BeantwoordenVerwijderen