zondag 13 juni 2010

Dag 8: Death Valley - Las Vegas

92F

In verband met de warmte hebben we vannacht met de airco aan geslapen, dus we worden een beetje brak wakker. We ontbijten met het heerlijke krentenbrood en gaan op weg naar ons eerste stop van vandaag: Mosaic Canyon. Dat ligt ongeveer naast de deur, dus een kort ritje. Deze canyon vinden we erg mooi, de stenen zijn door de weersomstandigheden prachtig glad geslepen. Vervolgens rijden we weer een klein stukje verder naar de Sand dunes. Deze schijnen met zonsondergang vooral erg mooi te zijn, maar we hadden gisteren helaas te veel bewolking hiervoor. We vinden het wel erg bijzonder om zulke grote hopen zand te zien in de woestijn, maar verder vinden we er niet zo veel aan. We vervolgen onze weg en rijden via het visitor centre door naar de andere punten: Badwater (laagste punt van Amerika), Artist Palette (rotsen in allerlei kleuren), Zabriskie Point, Twenty Mule Canyon Road (een onverharde weg, die je ook met de auto kunt rijden, maar ik was blij dat we in een SUV zaten…) en Dantes View. Zabriskie Point en Dantes View zijn onze favoriet. Bij Dantes View hebben we heerlijk zitten smullen van ons kaas-uienbrood! Het is vandaag overwegend bewolkt dus het is goed uit te houden. Als de zon doorkomt voel je wel dat het hier behoorlijk snel warm kan worden. Na al deze mooie punten beginnen we aan de rit naar Las Vegas (ongeveer 200 km). We komen rond 17.30 aan en rijden gelukkig in 1 keer naar het hotel. We proberen de 20 dollar trick voor een upgrade, maar het hele hotel zit vol (zaterdagavond). En dat is te merken. Als we bij de liften komen (8 stuks voor 10 verdiepingen) staan we gewoon in de rij. Als we eindelijk aan de beurt zijn en op onze verdieping aankomen (11e) moeten we nog een heel eind lopen voordat we bij onze kamer zijn (500 meter ofzo). We gaan eten bij het buffet, want dat zit bij de kamerprijs inbegrepen. Hier hebben we lekker veel keus en we laten het ons dan ook goed smaken. De toetjes zien er heerlijk uit (oma zou ervan smullen). Daarna lopen we nog even de strip op en bezoeken we o.a. de 4 verdiepingen tellende M&M winkel (niets gekocht!) en gaan kijken naar het waterballet bij Bellagio (op muziek van Pink Panter).

3 opmerkingen:

  1. Julian nog wel even langs de WSOP natuurlijk he!
    (in het RIO)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik lees het alweer,het is afzien daar. Jullie hebben het over eekhoorns en haggedissen, nou die zien wij hier ook, en dat in frankrijk. Zelfs een levende slang ;-) Erg leuk om het verhaal te lezen en de groeten uit frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé verschrikkelijke vakantiegangers,
    Ik ben natuurlijk stik jaloers, geweldige vakantie van julder. Geweldig hé mijn favoriet Death Valley!!! Smoor ze!! (niet zoveel aan kan natuurlijk niet). Ook een leuke auto, als je terugkomt lever je die nieuwe skelter van je zo weer in. Tot ooit.

    BeantwoordenVerwijderen