dinsdag 8 juni 2010

Dag 3: Andere auto en shoppen

In SF 62F, in Gilroy 80F (27 graden)
Aantal miles: moet ik nog even opzoeken!

Vanochtend waren we weer rond 5 uur wakker, maar zijn nog blijven liggen tot een uur of 7. Daarna douchen en inpakken. We zijn helaas vergeten foto's te maken van het appartement van John. Daarna op weg, we wilden nog een aantal dingen zien in SF. Als eerste zijn we naar Lombard Street gereden. Dat is een schuine eenrichtingsweg met allemaal haarspeldbochten.

Het was vandaag zonnig, dus daarna zijn we naar Baker Beach gereden waar je een mooi uitzicht hebt op de Golden Gate. Inmiddels hadden we een grote ster in onze voorruit ontdekt. Nu we toch nog in SF waren, vonden we het wel slim om nog even langs Alamo te rijden. Eerst de dichtsbijzijnde en die stuurden ons door naar Alamo op het vliegveld, want zulke grote auto's hadden ze niet. We zagen het toch niet zitten om de rondreis met deze auto te gaan maken, want we zullen ook een aantal keer over onverharde wegen rijden en dan wil je niet dan een ster groter wordt en er een barst in je ruit ontstaat. Dus op naar het vliegveld. Ze deden niet moeilijk en de auto kon worden omgeruild. We hebben nu een Ford Explorer 4x4, ook leuk!

Het was inmiddels al na 13 uur, dus hebben we ervoor gekozen om niet de route via de kust te rijden, maar gewoon de snelweg naar Gilroy te nemen. Na een dik uur waren we in Gilroy en zijn we eerst naar de Walmart gereden voor een koelbox, slaapzakken, campingstoeltjes, een verrekijker, zaklamp en nog veel meer. Wat een winkel, je zou er bijna in verdwalen! Daarna zijn we doorgereden naar ons hotel voor vannacht, Super8. De dame achter de balie vertelde dat de outlet (die tegenover het hotel lag) maar tot 18 uur open zouden zijn (het was inmiddels 16.30). Dus even de kamer bekeken en eerst shoppen! Bij onze eerste winkel even gevraagd, maar ze waren gewoon tot 21 uur open... ook lekker hebben we ons voor niets gehaast. We zijn wel geslaagd, we hebben wat korte broeken, petjes (anders gaat het hier niet goed komen met die zon op ons bolletje!) en t-shirts gekocht. Vanavond gegeten bij Denny's, aan die refills kunnen we toch niet wennen. Je glas is nog niet leeg of er staat al weer een nieuwe. En dat eerste glas is al een halve liter (je bent al blij als je die op krijgt). Morgen gaan we naar Yosemite.

1 opmerking:

  1. Nici, zit jullie verslag te lezen. wij gaan over een kleine 3 maanden voor de eerste keer naar de States. Even een vraag over de kleren die je daar kocht, is dat daar goedkoper dan dat je het hier koopt? Gr Wim

    BeantwoordenVerwijderen