maandag 7 juni 2010

Dag 2: Afzien in SF!


In SF met mist: 18 graden, In Sausalito met zon: 24 graden
We zijn vanochtend vroeg wakker. We hebben doorgeslapen tot 3 uur en hebben het 4 uur en 5 uur zien worden. Om half 6 geven we het op en gaan een beetje rommelen. Nou, we hebben een zware eerste dag achter de rug! We hadden het leuke idee om een fiets te huren en de Golden Gate te gaan biken. Leuke idee, maar er zijn hier nogal wat steile hellingen. Al bij het eerste hellinkje had ik het gevoel een hele oude vrouw te zijn! Hijgend en puffend kwam ik boven en Julian maar kletsen ondertussen en zie je dit, zie je dat. Uhm, nee ik zie helemaal niks, ik ben aan t afzien! Het was vanochtend nog wel erg mistig, dus wilden we eigenlijk eerst naar Golden Gate Park fietsen en dan pas ’s middags over de Golden Gate rijden (je zag de brug namelijk helemaal niet). Veel bordjes staan er niet, dus uiteindelijk kwamen we gewoon op het pad terecht dat over de GG gaat. Toch die maar genomen ondanks de mist. Op de brug zelf zagen we dus bijna niets.
Aan de andere kant hebben we naar Sausalito gefietst, een klein dorpje dat lekker toeristisch is. Hier hebben we lekker geluncht en wat gedronken. De eerste fout van de vakantie gemaakt, want ik vroeg om Ice Tea, maar dan krijg je dus koude thee met ijsklontjes (iced tea), brrr bah. Volgende keer dus gewoon om Liptonice vragen. We hebben in Sausalito nog lekker aan het water gezeten, want hier scheen het zonnetje wel. En als t zonnetje schijnt is het ook direct warm.

Om 13.15 hebben we de ferry terug naar SF genomen. Heel even gespiekt bij Pier 39 (zeeleeuwen) en toen het leuke plan om ‘even’ naar Golden Gate Park te fietsen. Veel bergje op (soms wel meer dan 30%) en daar wordt je niet vrolijk van, tenminste ik niet, haha. Gelukkig hadden we een Tomtom op Julians telefoon dus die heeft ons er uiteindelijk wel gebracht, maar volgens mij stond ie op het standje: zoek de stijlste helling. Echt afgezien hebben we en sommige stukken moesten we gewoon lopen omdat fietsend niet ging. In GG-park zijn we naar het California Academy of Science (soort museum) geweest. Helaas waren we daar pas om 15.30 en om 17.00 ging het al dicht, dus we hebben de turbostand er op gezet! Eerst zijn we naar het rainforest geweest. Dat is best grappig. Je loopt door een soort ronde koepel omhoog en dat moet dan het regenwoud voorstellen. Onderop zijn de mangroven en je komt steeds hoger in het regenwoud. Onderop zwemmen vissen en hoe hoger je komt, zie je ook vlinders en vogels die rondvliegen. Je loopt rondom de koepel omhoog en onderweg staan allerlei aquariums met beestjes uit het regenwoud. Uiteindelijk ga je met de lift naar beneden en kom je onderin in het aquarium terecht. Daarna hebben we nog een film gekeken over het planetarium (hoe ontstaan sterren) met de stem van Whoopi Goldberg. Erg mooi scherm, weer in een koepel gebouwd, dus je ligt zo ongeveer in je stoel en kijkt naar het plafond waar de film draait, mooi! Vervolgens aan de terugweg begonnen. Omdat we de heen weg voornamelijk omhoog hebben gefietst konden we nu grote stukken naar beneden fietsen of eigenlijk remmen. We kwamen nu op heuvels die wel 40% (echt niet overdreven) schuin liepen. Het was gewoon bijna eng om daar naar beneden te rijden, je had iedere keer het gevoel om als je te hard remde over de kop te gaan. De GG was inmiddels zichtbaar geworden (dus nog ff snel een foto gemaakt, helaas wel tegen het zonnetje in).
Uiteindelijk hebben we het fietsverhuurbedrijf weer gevonden. Hier werden we als helden onthaald met een lui applaus, dat hadden we ook wel verdiend! Nu moesten we alleen nog ongeveer 20 minuten teruglopen naar ons huis. Na 2 minuten kwam Julian met het lumineuze idee om gewoon een taxi aan te houden en dat is gelukt, binnen 5 minuten stonden we voor de deur. Achteraf (!) gezien hebben we een leuke dag gehad, maar het was wel afzien. Morgen zullen de kuiten en de bovenbenen wel stram aanvoelen. Gelukkig hoeven we niet al te veel te wandelen. Hopelijk krijg ik Julian over 2 dagen nog een keer op de fiets in Yosemite… 's avonds hebben we in een pizzeria net om de hoek gegegeten. We hebben hier aan de bar gegeten, zodat we de 2e finale wedstrijd tussen de Lakers en de Pistons konden bekijken. We hadden een erg hete salami pizza en mozarella met tomaat. Het is nu 20.45 en we moeten al vechten tegen de slaap. We gaan toch echt niet slapen anders komen we niet in het goede ritme.
Aantal miles: 0 (met de auto dan, op de fiets toch wel een km of 25).

1 opmerking:

  1. Hallo Nicoline en Julian,

    Eerste goede tip; geen Icetea bestellen maar Liptonice!
    Leuk geschreven verslag en uiteraard volg ik jullie met grote aandacht aangezien julie dezelfde route doen als wij vanaf 3-7. Het bezorgt ons in ieder geval al veel voorpret!!
    Ben benieuwd hoe jullie de Alcatraz avondtour ervaren.

    Heel veel plezier gewenst. (Mooie foto trouwens van de GG)

    Klaas, Annette, Ronne, Dena en Kevin.

    BeantwoordenVerwijderen